Uppdatering Bästkustcupen 2020 rörande Covid-19

Vi vill med detta meddelande ge en ärlig bild av läget, samt meddela att vi förlänger tiden för avanmälan.

Sedan vårt senaste utskick den 18 juni har konkreta riktlinjer publicerats. Den 3 Juli publicerades ”SIBF riktlinjer och rekommendationer avseende cuper under Covid-19”, se nedan länk:

https://www.innebandy.s...9-uppdaterat-200703.pdf

Dessa riktlinjer är tydliga och klara på punkten om att inte tillåta publik och att cafeterior/kiosker inte får hållas öppna. Det innehåller stränga krav på att särskilja lagen från varandra och från domarna, så att man inte möter lagen före/efter sin egen match, vilket tvingar oss att lägga in extra tid mellan matcherna och hjälp med att leda lagen in/ut ur lokalerna. Vi kan heller inte erbjuda några övernattningar med dessa riktlinjer.

Tyvärr drabbar alla dessa riktlinjer oss hårt på det ekonomiska planet, då vi nu enbart har Anmälningsavgiften kvar som intäktskälla. Dessa intäkter täcker våra fasta kostnader såsom hallhyror, domarersättningar, medaljer/pokaler, administrations-system, kontorsmaterial mm.
Tyvärr pekar detta till att vårt normala överskott till föreningen i princip helt uteblir.

Men…

Vi har dock ännu inte gett upp hoppet om att kunna genomföra Bästkustcupen, vi vill ju alla att det skall bli härliga matcher under helgen som en bra uppladdning inför seriestarten. Om antingen riktlinjerna ändras, eller att vi kan hitta någon annan intäktskälla som kan rädda situationen, så vill vi genomföra Bästkustcupen!

För att möjliggöra en förändring i positiv riktning så har vi beslutat följande:

  • Vi förlänger tiden för hur sent lag kan avanmäla sig från cupen med full återbetalning till den 16 Augusti (vilket även är sista anmälningdag).
  • Definitivt besked om cupen genomförs eller ej kommer ges senast den 17 Augusti via email till alla som anmält sig och på vår Facebook-sida.
  • Vi tar fortfarande emot anmälningar i alla klasser! Dock ej för övernattning…

Om vi tar beslut om att genomföra Bästkustcupen, och inga övriga lättnader ges:

  • Bästkustcupen kommer genomföras helt utan publik.
  • Vi kommer inte kunna erbjuda någon övernattning eller matservering i cupens regi.
  • Alla cafeterior kommer hållas stängda.
  • Lagen hänvisas till att inte kunna använda omklädningsrum, utan komma omklädda till anläggningarna och bara dra av sig ytterkläder och byta skor inne i hallen.
  • Lagen kommer hänvisas bort från hallarna/anläggningarna omgående efter sina matcher, och lämna plats för efterkommande lag.
  • Allt för att hindra större folksamlingar med trängsel och risk för smittspridning, för alla spelare, ledare, domare, för vår bemannings-personal samt även för er som gästar oss.
  • Detta är inte vårt definitiva besked, utan hur status är i dagsläget.

Vi välkomnar fortfarande era anmälningar, då vi trots allt hoppas kunna genomföra Bästkustcupen på bästa möjliga sätt, så att lagen får en bra genomkörare inför höstens seriestart.

Anmälan sker på www.bastkustcupen.se

Om vi tar beslut om att ställa in Bästkustcupen kommer vi självklart att betala tillbaka alla era inbetalda pengar utan avdrag.

// Tävlingsansvariga, Bästkustcupen
Pixbo Wallenstam IBK