Information om Bästkustcupen 2020 rörande Covid-19

Som ni alla är väl medvetna om, har Covid-19 drabbat idrotten hårt, och fortsatt gäller väldigt stränga regler för arrangemang. För Bästkustcupens del är det främst begränsningen om 50 personer som ställer till det ordentligt, men så klart även hur vi skall säkerställa att vi inte bidrar till smittspridning.

Ny information har idag den 18 juni publicerats av både SIBF och VSIBF, som påverkar oss alla inkl Bästkustcupens genomförande. Läs gärna informationen på dessa länkar:

https://www.innebandy.se/media/14760/rekommendationer-f%C3%B6r-tr%C3%A4ning-och-matcher-under-covid-19.pdf

https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/riktlinjer-for-seriespel-med-publik/

Med hänvisning till dessa nya tydligare riktlinjer så ser det i dagsläget väldigt mörkt ut för att kunna genomföra Bästkustcupen på normalt sätt.

Vi vill med denna information delge alla intresserade och anmälda hur vi ser på situationen i dagsläget, men nedan är inte något slutligt besked.

  • Om inte några lättnader sker gällande 50 personer på samma plats och heller inga hårdare krav ställs, kommer Bästkustcupen att genomföras helt utan publik.
  • Samma datum gäller, den 25 – 27 September.
  • Vi kommer inte heller kunna erbjuda någon övernattning eller matservering i cupens regi.
  • Troligen kommer de flesta eller alla cafeterior att hållas stängda.
  • Allt för att hindra större folksamlingar med trängsel och risk för smittspridning, för alla spelare, ledare, domare, för vår bemannings-personal samt även för er som gästar oss.
  • Detta är inget definitivt besked, utan en indikation på vad vi tror på i dagsläget.
  • Definitivt besked kommer ges i mitten/slutet av Juli.
  • Anmälda lag som vill avboka kan göra så fram till den 31/7 med full återbetalning.
  • Ni som har anmält er och tänkt betala för boende/mat-paket får gärna avvakta med inbetalningen tills definitivt besked getts.

Vi tar dock fortfarande emot anmälningar, då vi trots dessa begränsningar kommer göra allt för att kunna genomföra Bästkustcupen på bästa möjliga sätt, så att lagen får en bra genomkörare inför höstens seriestart.

Anmälan sker på www.bastkustcupen.se

Vi önskar er alla en Glad Midsommar och en härlig sommar, så syns vi i September!

// Tävlingsansvariga, Bästkustcupen

Pixbo Wallenstam IBK