Beslut rörande Bästkustcupen 2020

Sista anmälningsdatum har passerat och vi vill härmed meddela hur vi kommer göra med årets upplaga av Bästkustcupen.

Vi har ett positivt besked – VI KOMMER KÖRA!

Vi har hört från flera av er som anmält er att ni absolut vill att vi skall köra! Flera andra cuper tvingas ställa in, men vi vill trots att överskottet i princip helt uteblir, tänka på barnen, idrotten, glädjen - och därmed ändå genomföra cupen på bästa möjliga sätt!

Som vi meddelade för några veckor sedan så kommer vi att anamma de riktlinjer som SIBF publicerat; ”SIBF riktlinjer och rekommendationer avseende cuper under Covid-19”, se nedanstående länk:

https://www.innebandy.s...9-uppdaterat-200703.pdf

Dessa riktlinjer är tydliga och klara på punkten om att inte tillåta publik och att cafeterior/kiosker inte får hållas öppna. Det innehåller stränga krav på att särskilja lagen från varandra och från domarna, så att man inte möter lagen före/efter sin egen match, vilket tvingar oss att lägga in extra tid mellan matcherna och hjälp med att leda lagen in/ut ur lokalerna. Vi kan heller inte erbjuda några övernattningar med dessa riktlinjer.

Exakt hur detta påverkar er kommer vi återkomma om, inkl tydliga regler om när ni får gå in i anläggningarna, vilka vägar ni skall ta in och ut, hur ni skall kunna skilja er från andra lag, domare, arrangörer osv osv. Vi kommer inte att hålla några cafeterior eller annan försäljning öppen. Allt för att minska risken för spridning av Covid-19.

Vi har nu 60 lag anmälda, och kommer hålla öppet för anmälningar ett tag ytterligare. Vi kommer fortsätta att fylla på vissa klasser som i dagsläget riskerar att antingen helt ställas in, slås ihop eller att det är för få lag i gruppen för att bli bra gruppspelsmatcher.

Alla anmälda lag finns nu publicerade på www.bastkustcupen.se

Vi har för avsikt att live-streama matcherna från merparten av hallarna, vi jobbar på att lösa några tekniska pusselbitar i resterande hallar. Då vi inte tillåter publik så hoppas vi att ni alla kan sprida informationen inom era lag att era föräldrar och andra intresserade alltså kommer kunna se matcherna ändå, mot en liten kostnad. Mer info kommer när cupen närmar sig.

Om ni vet några andra lag som är intresserade så ber vi er hänvisa dem till www.bastkustcupen.se

Ovan information gäller så länge inte Folkhälsomyndigheten eller Regeringen tvingas skärpa de regler som gäller för tillfället – men det hoppas vi verkligen inte skall behöva ske. Om så sker kommer vi självklart att återbetala anmälningsavgifterna.

När mer detaljer finns klara skickar vi ut uppdateringar via email, hemsidan och Facebook.

Vi ser fram emot att få träffa alla er glada och härliga spelare och ledare (på behörigt avstånd).

// Tävlingsansvariga, Bästkustcupen
Pixbo Wallenstam IBK