Allmän information för lag/besökare

Två stora nyheter

- Corona-restriktionerna släpps några dagar före cupen, och vi kan åter välkomna publik till våra hallar samt hålla cafeteriorna öppna! Men vi släpper inte helt på råd/restriktioner, läs vidare nedan.

- Vi har flyttat in i vår fantastiska Wallenstam Arena med två fullstora planer som nu blir vår centrala punkt under cupen. Här finns Tävlingsledningen i Huvudsekretariatet under hela cupen, om ni behöver nå dem.

Hur är cupen Corona-anpassad?

- Restriktionerna har som sagt släppts av myndigheterna strax före cupen. Men pandemin och smittan florerar fortfarande i vårt samhälle och vi kan ännu inte helt återgå till det normala (som fanns före Covid-19) utan vi ber er alla att fortsätta tänka på vad/hur ni gör under vistelsen hos oss.

- Vi har tyvärr tvingats att avboka de lag som bokat övernattningar och mat-servering, då kommunen inte tillät detta i år. Vi hoppas så klart att detta är helt normalt nästa år!

- Vi rekommenderar samtliga ledare och alla övriga vuxna besökare att vara vaccinerade, även om vi inte kommer kontrollera detta, för att samtliga skall veta att alla vuxna är ”säkra”.

- Samtliga barn/ungdomar som spelar i cupen saknar vaccination! Alltså måste vi fortsätta att tänka på de generella råd som finns, enligt nedan:

§ Kom inte till våra hallar om man har minsta symptom. Man skall vara symptomfri i 2 dagar före cupen om man haft symptom.

§ Håll avstånd till andra (utanför laget), gäller speciellt vid in-/ut-passering i hallen och omklädningsrummen, vid cafeterior och på läktare. Vänta tills det är fritt att passera.

§ Tvätta händerna med tvål ofta, gärna direkt efter varje match och före ni besöker cafeteriorna. Använd handsprit om man inte tvättat händerna med tvål.

§ Använd inte andras vattenflaskor, handdukar osv som kan bära smitta

- Vi rekommenderar er att inte återgå till omklädningsrummen efter matcherna, utan lämnar planen och sätter er på läktaren (avskilt) eller lämnar lokalerna. Detta för att det inte skall bli trängsel runt omklädningsrummen

- Ni får självklart även stanna i cafeterian, men undvik även där att skapa trängsel. Vår personal försöker påtala om det blir trängsel, men vi har inte alltid personal tillgänglig så vi hoppas att ni ledare kan hjälpa till!

- Handsprit kommer att finnas i entréerna, i cafeteriorna och i sekretariaten. Nyttja dessa!

- Funktionärerna i sekretariaten kommer att torka av båsen mellan matcherna med ytdesinfektion.

Nedan följer övriga saker som vi vill trycka lite extra på inför starten av cupen.

- I samband med att Wallenstam Arena har tillkommit så har även våra tidigare hallar i centrala Mölnlycke bytt namn. Den före detta ”Wallenstamhallen” heter numera ”Mölnlycke Idrottshall A” (MIH A) och den före detta ”Mölnlycke Idrottshall” heter numera ”Mölnlycke Idrottshall B” (MIH B). På hemsidan under menyn ”Karta” hittar ni var alla hallar ligger! OBS! För både Wallenstam Arena och Mölnlycke Idrottshallar gäller samma parkering söder om Massetjärn.

- Tänk på att aldrig lämna någonting i omklädningsrummen, dels för stöldrisken, dels för att lämna plats för nästa lag. Tag med in i hallen bredvid avbytarbänken istället.

- I år är vi helt kontantfria i våra cafeterior och tar endast emot betalningar vi swish (i Wallenstam Arena tar vi även emot kortbetalningar).

- Det råder totalt nötförbud i alla lokaler, hallar, boende, omklädningsrum etc. Tänk på att det även gäller när ni köper och tar med mat och ev godis.