Uppdatering Bästkustcupen 2020 rörande Covid-19 - Bästkustcupen

Uppdatering Bästkustcupen 2020 rörande Covid-19

Skrivet 28 juli 2020 14:42


Vi vill med detta meddelande ge en ärlig bild av läget, samt meddela att vi förlänger tiden för avanmälan.

Sedan vårt senaste utskick den 18 juni har konkreta riktlinjer publicerats. Den 3 Juli publicerades ”SIBF riktlinjer och rekommendationer avseende cuper under Covid-19”, se nedan länk:

https://www.innebandy.se/media/14856/protokoll-cuper-innebandy-covid19-uppdaterat-200703.pdf

Dessa riktlinjer är tydliga och klara på punkten om att inte tillåta publik och att cafeterior/kiosker inte får hållas öppna. Det innehåller stränga krav på att särskilja lagen från varandra och från domarna, så att man inte möter lagen före/efter sin egen match, vilket tvingar oss att lägga in extra tid mellan matcherna och hjälp med att leda lagen in/ut ur lokalerna. Vi kan heller inte erbjuda några övernattningar med dessa riktlinjer.

Tyvärr drabbar alla dessa riktlinjer oss hårt på det ekonomiska planet, då vi nu enbart har Anmälningsavgiften kvar som intäktskälla. Dessa intäkter täcker våra fasta kostnader såsom hallhyror, domarersättningar, medaljer/pokaler, administrations-system, kontorsmaterial mm.
Tyvärr pekar detta till att vårt normala överskott till föreningen i princip helt uteblir.


Men…

Vi har dock ännu inte gett upp hoppet om att kunna genomföra Bästkustcupen, vi vill ju alla att det skall bli härliga matcher under helgen som en bra uppladdning inför seriestarten. Om antingen riktlinjerna ändras, eller att vi kan hitta någon annan intäktskälla som kan rädda situationen, så vill vi genomföra Bästkustcupen!

För att möjliggöra en förändring i positiv riktning så har vi beslutat följande:

Om vi tar beslut om att genomföra Bästkustcupen, och inga övriga lättnader ges:

Vi välkomnar fortfarande era anmälningar, då vi trots allt hoppas kunna genomföra Bästkustcupen på bästa möjliga sätt, så att lagen får en bra genomkörare inför höstens seriestart.

Anmälan sker på www.bastkustcupen.se

Om vi tar beslut om att ställa in Bästkustcupen kommer vi självklart att betala tillbaka alla era inbetalda pengar utan avdrag.

// Tävlingsansvariga, Bästkustcupen
Pixbo Wallenstam IBK


Nästa nyhet: Information om Bästkustcupen 2020 rörande Covid-19

Skrivet 18 juni 2020 22:19
Som ni alla är väl medvetna om, har Covid-19 drabbat idrotten hårt, och fortsatt gäller väldigt stränga regler för arrangemang. För Bästkustcupens del är det främst begränsningen om 50 personer som ställer till det ordentligt, men så klart även hur vi skall säkerställa att vi inte bidrar till smittspridning. Ny information har idag den 18 juni publicerats av både SIBF och VSIBF, som påverkar o... Läs mer