Covid-19 frågor och svar

Nedan är information från föregående år (2020), då vi i dagsläget inte vet hur genomförandet kommer se ut.

Här kommer vi att fylla på med råd/regler, samt frågor som vi får från er deltagare och besökare, och som är bra om alla läser igenom.

Generella råd och regler för spelare och ledare

·Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

·Omklädning blir inte är som vanligt. Vi uppmanar alla att komma omklädda med överdragskläder/utomhusskor, och enbart använda omklädningsrummen för att ta av ytterkläder/skor och lägga i sin väska. Kortare snack med laget kan så klart ske i omklädningsrummet före matchen, men så fort lagen går in i hallen har ni ingen möjlighet att komma tillbaka till omklädningsrummen, och ingen dusch kan ske efteråt.

·Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.

·Lagen kommer efter varje match ledas ut via en annan väg för att inte möta de lag som skall spela nästkommande match.
  • Kommer Bästkustcupen att tillåta publik att komma ni i hallarna, inkl körande föräldrar? Svar: Nej. Pga Corona och det ansvar som Pixbo Wallenstam har som arrangör har vi valt att enbart låta spelarna samt max 5 ledare få tillträde till lokalerna. Samtliga av dessa måste vara registrerade i CupManager i förväg (pga ev smittspårning om så krävs). Vi hänvisar alla föräldrar och övrig publik till att titta på matcherna online, se vidare om hur man kan se matcherna.
  • Kommer matcherna att sändas live under Bästkustcupen? Svar: Ja, vi kommer sända alla matcher under hela cupen, från alla hallar. I spelschemat kommer det finnas en länk att klicka på för att titta på matchen. Vi är nu klara med testerna och en instruktion som beskriver hur detta går till finns här på hemsidan under "Information till lagen". En match kostar 29 kr och köper ni alla matcher under cupen kostar det 99 kr (väljer ni 99-kr paketet kan ni se alla matcherna ända fram till årsskiftet).Sprid gärna detta budskap till alla ni känner som vill se ungdomarna spela!
  • Finns det någonstans att köpa mat/fika för ledare och spelare? Svar: Nej, vi har ingen som helst försäljning av mat/fika i år pga Corona. Därmed måste alla deltagare ha med sig egen mat att äta mellan matcherna. Ni kan heller inte stanna i lokalerna för att förtära egen medhavd mat.
  • Kan man stanna kvar i hallen för att vänta in en senare match? Svar: Nej, ni kommer ledas ut direkt efter er match, och får inte komma in igen förrän 30 minuter före er nästa match.
  • Var kan man parkera i närheten av Wallenstamhallen och Mölnlycke Idrottshall? Svar: Då det pågår nybyggnation där hallens tidigare parkering låg, så går det inte att komma in den vägen längre. Ni måste istället parkera eller släppa av era ungdomar på den större parkeringen på ”andra sidan sjön” längs järnvägen. Se separat karta i menyn "Information till lagen".